Over Zabuki

Stichting Kinderscience cafe Zabuki Zwolle

Stichting Kinderscience cafe Zabuki Zwolle organiseert maandelijks interessante wetenschap -en techniek middagen in de Stadkamer Zwolle locatie centrum voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar.

Stadkamer Centrum
Zeven Alleetjes 1a
8011 CV Zwolle

Het doel is om kinderen te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Aan de hand van thema gerichte middagen gaan de kinderen aan de slag met proefjes en workshops. Dit alles met behulp van vrijwilligers en partners zoals onderwijsinstellingen, bedrijven, overheden en NGO’s.

Zabuki Zwolle Team (vrijwilligers)

Uitbreiding van het team

Om mooie Zabukimiddagen te organiseren willen wij het team graag versterken. Het succes van Zabuki is mede te danken aan een goede chemie binnen het team, waarbij plezier voorop staat. Twee teamleden organiseren samen twee keer per jaar een Zabukimiddag. Het team vergadert één avond per maand. Het kost je ongeveer 8 uur per maand incl. aanwezigheid bij de Zabukimiddag.

In juli en augustus houden we een zomerstop en in december een korte winterstop. Je geeft zelf aan welke periode van het jaar je het beste past.

Zet je in om de nieuwsgierigheid van kinderen in Zwolle en omstreken (en het kind in jezelf) te temmen! Mail je belangstelling naar info@zabukizwolle.nl en we nodigen je uit voor een kennismaking. Is er een klik dan verwelkomen wij je graag als teamgenoot!

Hulppool vrijwilligers

Zabuki is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassen! Wil je ervaren hoe leuk het is om als vrijwilliger te helpen tijdens een Zabukimiddag? Kom dan een keertje proefdraaien bij één van de middagen en wie weet wil je daarna ook in de Zabuki-hulppool! Mail naar info@zabukizwolle.nl en we nemen contact met je op.

De mensen in de hulppool krijgen ongeveer anderhalve week voor de volgende zabukimiddag een oproep per mail om te vragen of ze kunnen helpen. Meehelpen is uiteraard geheel vrijblijvend, als je niet kunt, reageer je gewoon niet op de mail.

Bijdragen op een andere manier

Draag je Zabuki een warm hart toe en wil je op een andere manier bijdragen dan kan dat door het beschikbaar stellen van materialen, kennis of kunde, netwerk of een financiële bijdrage.

Mail naar info@zabukizwolle.nl en we nemen contact met je op.